Vissen op forel is natuurlijk leuk, maar als je meer kans hebt op succes wordt het eigenlijk alleen maar leuker. Het vissen op forel wordt, zoals je waarschijnlijk wel weet, voornamelijk gedaan op forelvijvers. Deze vijvers kosten echter geld per keer en het is dan ook zonde als je geld hebt betaald zonder er het maximale uit te halen. In dit artikel geef ik je een aantal tips mee voor als je gaat vissen op forel. 

Varieer in aassoorten

Op veel van de forelvijvers wordt voornamelijk gebruik gemaakt van deze twee aassoorten: larven en foreldeeg. Wanneer jij echter, net als zoveel anderen, gebruik maakt van deze aassoorten, zal de forel zoveel keuze hebben dat de kans redelijk klein is dat hij precies op jouw aas afkomt. Ga in dat geval dus voor ander aas zoals spinners. Echter is het op een aantal vijvers niet toegestaan om met kunstaas te vangen, juist omdat het zo goed werkt.

Gepolariseerde zonnebril

Met een gepolariseerde zonnebril kun je onder het wateroppervlak kijken, wat met een normale zonnebril dus niet zou lukken. Vissen die aan de oppervlakte zwemmen zul je dus veel makkelijker en sneller zien dan wanneer je geen gepolariseerde zonnebril zou dragen. 

Visdoder

Op veel forelvijvers is het niet toegestaan om de gevangen forel weer los te laten in het water. Je moet dus de vis mee naar huis nemen of omruilen voor een gerookte forel. Het meest humaan zou dus zijn om de vis zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen met een visdoder. Voor jou is het ook beter, want hoe meer zuurstof de forel nog heeft, hoe beter de vis zal smaken. Met een visdoder moet je een tik geven achter op de kop van de forel om deze uit zijn lijden te verlossen en de zuurstof, en dus smaak, in de vis te bewaren.

Gevoelige hengel

Een gevoelige hengel gebruiken om te vissen op forel is het best. Je moet vaak subtiel vissen op forel en om elke aanbeet te kunnen voelen is het gebruiken van een gevoelige hengel optimaal. De dril moet zo goed mogelijk uitgevoerd kunnen worden, nadat de forel aan de haak zit.