top

tijgernoten bereidenWaarom de partikel tijgernoten en waarom geen mais?
Mais trekt teveel andere vissoorten aan die je niet op je voerplek wilt hebben zoals brasem, zeelt, voorn etc.
Daarom tijgernoten, maar waarom nou zelf maken, je kunt ze toch ook gewoon kopen bij de hengelsportwinkels?
Ja dat kan en dat is ook wel handiger als je maar heel af en toe met tijgernoten vist.
Maar als je op de langere termijn vaker met tijgernoten vist of wilt gaan vissen dan is het zelf bereiden van tijgernoten veel goedkoper.
Nu de vraag: hoe bereid je tijgernoten en hoe zorg je ervoor dat het niet kwalijk is voor de vis?
Je zet de tijgernoten in een emmer met water en die laat je dan minimaal 48 uur weken.
Om de tijgernoot wat beter te maken is het goed om een paar lepels suiker eraan toe te voegen. Het weken is nu klaar maar hoe nu verder, je kookt de tijgernoten nu nog ruim 30 minuten.
Laat de tijgernoten na het afkoelen nog een paar dagen staan want dan komt er een goede slijmlaag op, als die slijmlaag erop zit dan zijn ze klaar voor gebruik!

Reageer | TerugReacties:

Naam: christian

Datum: 01/04/13 18:11

Als je verse tijgernoten hebt hoef je meestal niets toe te voegen zoals suiker of bruinbier om de tijgers aan het slijmen te krijgen,ik zelf gebruik ze altijd naturel wat ik vorig jaar bij een sessie in Frankrijk wel heb gedaan is de tijgers in rock salt gekookt en dat gaf wel een verbluffent effect van de 42 vissen die sessie kwamen er ruim 30 vissen van 1 hengel en dit was de hengel met de tijgers met rock salt,misschien een kleine tip voor meer karpervissers die graag met tijgers vissen , kook je tijgers eens in rock salt,ik zeg maar zo als je aaardappelen zijn gekookt zonder zout smaken ze ook nergens naar.